Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Eșecul campaniei de vaccinare e ”asocierea actului medical cu micii și berea”


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasila Bănescu, susține că eșecul campaniei de vaccinare anti-coronavirus din România este rezultatul ”asocierii actului medical cu mititeii și berea”, conform Hotnews.

În legătură cu ispita pe care o cunosc cei care critică cultele religioase pentru nereușita campaniei de vaccinare, cred că nu mai e un secret pentru nimeni și acum putem descifra toți, detașați, dar și întristați față de ceea ce se întâmplă, care au fost cauzele demobilizării publice: afirmații triumfaliste legate de învingerea fără recurs a pandemiei în momente în care aceasta chiar își adunau forțele

Apoi, demonetizarea actului medical, care a fost în opinia mea și a unor medici – oameni importanți pe care îi stimez și care mi-au confirmat acest lucru- asocierea unui act medical cu mititeii sau cu berea. Asta a contribuie la demonetizarea în mentalul public al unui act medical atât de curat cum e un vaccin în sine”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Nu trebuie să fluturăm panaceul credinței, ci trebuie să recomandăm oamenilor să ia în serios sfatul medicilor. Să îndemnăm la responsabilitate, la atenție, la ordine și la discernământ- virtutea cardinal în creștinism, alături de iubire.

Sâmbătă dimineață am aflat că morga spitalului Bagdasar e blocată de trupurile celor morți. Au doar 12 sertare frigorifice și erau 28 de pacienți.

Arhiepiscopia Bucureștilor s-a mobilizat și, la solicitarea unor medici exasperați, care sar peste tărgile cu cadavre, capelele sunt puse la dispoziția directorilor de spitale.

Vreau să subliniez astfel posibilitatea unor soluționări concrete la o realitate tragică, în care bisericile se pot implica”, a mai spus Vasile Bănescu.

Comentarii Facebook