Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion


Veștile nu sunt prea bune pentru cei care iubesc iarna. Meteorologii anunță o încălzire semnificativă a vremii zilele următoare. Potrivit acestora, ziua de Crăciun, din punct de vedere termic, va fi asemănătoare unei zile de primăvară. Nici în ianuarie veștile nu sunt prea bune. Și asta deoarece, potrivit ANM, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26.12.2022 – 02.01.2023  

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 02.01.2023 – 09.01.2023 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 09.01.2023 – 16.01.2023 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023 

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. 

Comentarii Facebook