Miercuri 24 Aprilie

Poliția a prezentat noile echipamente. Sindicatul Europol: S-au rupt pantalonii în fund. Sunt de slabă calitate


Poliția Română a prezentat noile uniforme, dar Sindicatul Europol cere ca și agenții care fac teren să fie consultați, pentru că acum echipamentele sunt de slabă calitate. 

Joi, 9 decembrie, de la ora 13:00, în sala de protocol a MAI a fost prezentat, în premieră, modelul de uniformă pentru Poliția de Frontieră și pentru Poliția Română.

Organizația noastră a solicitat să ni se permită ca la această întâlnire să aducem oameni din stradă, cei care vor purta uniforma și care vor resimți din plin beneficiile sau dezavantajele ei.

Sindicatul Europol: Pantalonii de la uniformă se rup în fund

Am vrut să îl aducem pe Silviu Vaduva, membrul nostru care l-a invitat la cafea pe ministrul Bode, să îi povestească cum i s-au rupt pantalonii în fund, de mai multe ori când a fost nevoit să fugă după infractori, Este același coleg care apare și în materialul Recorder. Este unul dintre mulții polițiști care a investit sume importante pentru a-și achiziționa elemente de echipament de calitate, care să îi permită să se simtă într-adevăr polițist. Până acum, ni s-a comunicat că la acest moment „nu are ce căuta” un polițist la această prezentare. Păi cum să ne spună niște unii, care nu au purtat și nu vor purta niciodată uniformă, ce este bine și ce nu pentru cel din stradă. Cine să fie mai legitim să se pronunțe asupra noii uniforme dacă nu cei care o poartă, care o folosesc, 22 de zile pe lună?!

Polițiștii reclamă că nu sunt consultați în realizarea noilor uniforme de polițist

Nu pricepem de ce există o lipsă totală de transparență reală în ce privește alegerea noilor uniforme în contextul în care polițiștii o așteaptă de 4 ani, de când au fost inițiate primele demersuri. Din păcate, percepția generală a polițiștilor este că se urmărește în fond doar schimbarea firmelor de casă care furnizează echipamentele, la mijloc fiind banii de echipament a polițiștilor pe care MAI intenționează să îi sisteze”, transmit cei de la Sindicatul Europol.

Comentarii Facebook