Petrică Mîțu Stoian avea plămânii ”prăjiți”. Sora artistului a făcut dezvăluiri


Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, a spus că artistul nu avea plămânii afecați din cauza COVID și consideră că vinovați sunt cei de la clinica din Reșița, acolo unde Mîțu Stoian urma un tratament cu oxigen hiperbaric.

Nu știam de această clinică că a fost închisă. Nu am fost acolo. Tot ce știu este ce aud de la presă (….) El a avut un dosar cu toate actele, ce boli a avut. Trebuia să le fi văzut un medic, să se uite pe ele. Nu ar fi avut voie să intre în acea cabina. Cardiac, după Covid, ar fi trebuit să nu îl lase să intre. Nu au făcut testare, au făcut o ședință (…). Acolo nu au oameni care să se ocupe, să își dea acordul cu privire la un posibil tratament”, a afirmat Maria Tărchilă.

Sora artistului a dezvăluit că plămânii lui Mîțu Stoian aveau o nuanță maro, ca urmare a tratamentului post-COVID cu oxigen hiperbaric.

Nu erau afectați plămânii. După autopsie, plămânii lui erau maro, nu roz, așa cum sunt ai oricărei persoane, chiar și după ce moare. Înseamnă că i s-au ars acolo, în cabina respectivă, la clinică”, a mai spus sora lui Petrică Mîțu Stoian la Realitatea Plus.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au deschis, luni, un dosar penal în cazul morţii lui Petrică Mîţu Stoian și fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Ministerul Sănătății a precizat că tratamentul cu oxigen hiperbaric nu este aprobat pentru cei care au trecut prin COVID, deoarece nu sunt studii pertinente care să dovedească eficienţa.

Comentarii Facebook