O copilă și-a salvat fratele mai mic cu propriul trup. A fost prinsă sub dărâmături timp de 17 ore, când au venit salvatorii le-a mulţumit cu un zâmbet


Bilanţul, încă provizoriu, al cutremurelor care au devastat Turcia şi Siria a ajuns la aproape 5.000 de morţi şi peste 20.000 de răniţi. Timp de 17 ore, o copilă de doar 7 ani din Siria şi-a ţinut fratele mai mic în braţe şi l-a protejat cu propriul său trup.

După 17 ore de agonie, a venit salvarea. Cu ultimele puteri, fetiţa le-a zâmbit celor care încercau să o salveze şi să o scoată de sub dărâmături. Localităţi întregi şi peste 6.000 de clădiri au fost făcute una cu pământul. Gerul aspru sporeşte suferinţele zecilor de mii de oameni rămaşi fără adăpost şi îngreunează căutarea supravieţuitorilor blocaţi sub dărâmături. 

Sunt doar câteva din dramele care se scriu în aceste zile. Iar pentru copiii care şi-au pierdut poate părinţii după cutremurul de 7.8 pe scara Richter din Turcia şi Siria sunt ultimele secunde din viaţa de copil. Pentru ei, începe adevărata viaţa în care vor trebui să lupte singuri să supravieţuiască, scrie Observator.

copii.jpeg

Comentarii Facebook