O altă zi în Moldova! Alertă pe Aeroportul Iași, după ce jumătate din pasageri aveau teste PCR false sau adeverințe false


Jumătate dintre pasagerii cursei Londra - Iaşi au avut teste PCR falsificate.

Cursa Londra - Iaşi a aterizat sâmbătă, în jurul orei 2,20 dimineaţa. În aeronavă erau marea majoritate români, veniţi în concediu acasă, după un an de muncă în străinătate.

Când au fost verificate documentele, dintre cei 70 de pasageri, jumătate au prezentat fie teste PCR negative, fie certificate verzi de vaccinare, fie adeverinţe cum că au trecut prin infecţia cu SARS COV 2, toate susceptibile a fi false.

E un fenomen important, dacă , de exemplu, dintre cei 70 care au ajuns aseară (ieri -n.red.), peste jumătate dintre ei aveau documente susceptibile a nu fi corecte. Este destul de mare fenomenul”, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Au mai fost şi alte aspecte care au ridicat suspiciuni. De exemplu, o persoană a spus că a scăpat de carantină cu doar 50 de lire. Ori, pentru noi este clar că astfel de persoane nu respectă şi nu vor respecta regulile de prevenţie a răspândirii virusului. Noi am informat organele de specialitate, şi este în curs o anchetă la Parchet în acest sens”,  a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi, scrie botosaneanul.ro.

Comentarii Facebook