Marti 1 Decembrie

Ministrul Educației spune că declarația -elevii din casele fără curent, pot urmări lecțiile la televizor- a fost scoasă din context

UPDATE:

Ministrul Educatiei sustine ca declaratia pe care a facut-o la Realitatea Plus a fost scoasa din context de catre redactorii unui site si ca, de fapt, mesajul pe care a vrut sa il transmita era ca elevilor care nu au curent, școala le-a trimis material didactic la domiciliu. Pe de alta parte, elevii din familii defavorizate, care locuiesc în imobile racordate la rețeaua de electricitate, dar care nu au internet/tablete, au putut să urmărească lecțiile la TVR, în cadrul programului TeleȘcoală. In declaratia de la TV, insa, Monica Anisie a fost intrebata de moderatoare despre solutiile pentru copiii care locuiesc in imobile neracordate la reteua electrica. In raspunsul dat, ministrul Educatiei nu a facut distinctie intre cele doua categorii de elevi proveniti din familii defavorizate (care nu au curent sau care au curent, dar nu au tablete) si , din acest motiv, a prezentat impreuna cele doua variante pe care le-au avut elevii: materiale trimise acasa si telescoala la TV.

"Ieri am simțit pe pielea mea ce înseamnă să fii neputincios în fața unei epidemii de minciuni și răstălmăciri tendențioase care au o singură țintă: să te discrediteze cu orice scop. Un site de propagandă a scos din context și a denaturat mesajul meu din emisiunea de luni seara, de la Realitatea Plus, unde am fost invitată și unde am discutat, printre altele, despre măsurile luate de minister pentru copiii din familii defavorizate care nu au acces la tablete încă și despre copiii care locuiesc în imobile fără curent electric. Știrea FALSĂ ați citit-o cu toții: „Ministrul Educației recomandă lecții la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric”. La nici o oră, site-ul respectiv a schimbat complet știrea în altceva:
„Ministrul Educației: Pentru școala on-line, elevii care nu au tablete pot urmări lecțiile la televizor”
Degeaba, știrea falsă, deși dispărută, fusese preluată deja.
NU cred că nu a fost clar mesajul meu de luni seară! Dar, în acest moment, în care știrea FALSĂ pare mai reală decât ADEVĂRUL, e necesar să revin cu răspunsul meu, în primul rând pentru cei de bună credință, părinți, profesori, elevi, care merită să fie informați CORECT de către mine, dar și pentru cei „încuiați”, care insistă să nu înțeleagă: Pentru copiii care locuiesc în case care nu sunt racordate la rețeaua de electricitate, școala a trimis material didactic la domiciliul elevului. Iar elevii din familii defavorizate, care locuiesc în schimb în imobile racordate la rețeaua de electricitate, care nu au primit încă tablete, au opțiunea să urmărească lecțiile la TVR, în cadrul programului TeleȘcoală".


Gasiti mai jos transcrierea din emisiunea de la Realitatea Plus.

Reporter: I-ați luat în calcul și pe cei care nu au curent electric acasă, deci nu au cum să se conecteze cu tableta la la internet?

Monica Anisie: Bineînțeles că s-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență. Cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem online. Acolo unde nu a existat această posibilitate unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii, în așa fel încât să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu Televiziunea Română programul „Teleșcoala”, prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale. 


.

Comentarii Facebook