Miercuri 24 Aprilie

Ministrul de Interne susține că între protestatari sunt foarte mulţi instigatori: Marți s-au dat amenzi de 670.000 de lei”


Lucian Bode, ministrul de Interne, susține că între protestatarii de marți au fost foarte mulți instigatori. 

Dreptul la liberă exprimare este un drept garantat prin Constituţie. Din păcate, acest drept a fost înţeles greşit de către o minoritate, o minoritate care din păcate a ales să se exprime violent. Am văzut ce s-a întâmplat cu această minoritate, au instigat în permanenţă, au provocat forţele de ordine, au provocat statul într-un cuvânt. Cu toate acestea aţi putut observa că forţele de ordine au reacţionat aşa cum trebuie să reacţioneze, cu calm, cu profesionalism, dar în acelaşi timp cu fermitate atunci când s-a constatat încălcarea legii. Forţele de ordine sunt în linia întâi de mai bine de un an de zile în lupta cu această pandemie şi cu toate acestea au asigurat protecţia celor care au ales să protesteze în aceste zile. Le mulţumesc pe această cale tuturor jandarmilor, poliţiştilor, poliţiştilor locali care au fost în dispozitiv în aceste zile şi au acţionat cu profesionalism”, a declarat Lucian Bode.

Între protestatari sunt din păcate foarte mulţi instigatori care instigă şi provoacă statul. Situaţia nu a scăpat de sub control, în permanenţă protestatarii au fost conduşi pe direcţia de mers, nu au fost agresiuni sub nicio formă, au explicat colegii mei ce s-a întâmplat acolo, trei protestatari s-au desprins din grup, au început să arunce cu diverse obiecte către forţele de ordine, în momentul în care cei trei au fost rugaţi să intre în grup, s-au comportat violent, parte din ceilalţi protestatari au intervenit şi ei, s-au comportat violent, au aruncat cu pietre, cu bucăţi din carosabil şi Jandarmeria a fost obligată să intervină", a declarat Lucian Bode.

Oamenii legii au dat marți amenzi în valoare de 670.000 de lei, la protestele de marți.

Comentarii Facebook