Duminica 28 Aprilie

Ministerul Apărării Naționale, avertisment pentru români: „Atenție la mesaje suspecte!”


Ministerul Apărării Naționale al României îi avertizează pe români cu privire la mesaje suspecte în care li se promit sume mari de bani, premii nerealiste sau li solicită date personale. 

„Atenție la mesaje suspecte! Dragi urmăritori, ne-am angajat să vă oferim un spațiu sigur pe această platformă. Însă, recent, am observat o creștere a mesajelor nesolicitate și rău intenționate pe pagina noastră - așa-numitele mesaje de tip scam sau spam. Aceste mesaje promit sume mari de bani, premii nerealiste sau solicită date personale, adesea sub pretexte emoționante sau alte tipuri de oferte care par prea bune pentru a fi adevărate. Vă reamintim să fiți vigilenți și să nu răspundeți la astfel de mesaje sau să furnizați informații personale", a transmis Ministerul Apărării Naționale al României, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Oamenii sunt îndemnați să fie vigilenți și să nu răspundă la astfel de mesaje.

„Ministerul Apărării Naționale nu solicită date personale prin intermediul rețelelor sociale și nici nu oferă premii monetare în acest mod. În cazul în care se întâmplă ca aceste mesaje să ocolească filtrele pe care le-am aplicat pe pagina noastră, vă rugăm să nu le dați curs și să le raportați imediat ca spam.

În imagini regăsiți câteva modele de astfel de comentarii și solicitări malițioase. Securitatea digitală este importantă pentru noi toți. Să lucrăm împreună pentru a menține un mediu online sigur. Mulțumim pentru atenție și colaborare!", a mai transmis Ministerul Apărării Naţionale.

Comentarii Facebook