Mesajul dur al ministrului Sănătății: Fac un apel la populaţie să menţină regulile de igienă și precauție


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a susținut o declarație de presă, în timpul vizitei de lucru în județul Gorj de astăză, în care a fpcut un nou apel către populație privind respectarea regulilor de igienă și de precauție în timpul epidemiei de coronavirus. 

Astăzi, din păcate, vom avea un număr mai crescut de cazuri de coronavirus decât de obicei, dar sper ca zilele următoare să ne putem reveni”, a declarat Tătaru în fața Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Târgu Jiu, conform realitatea.net.

Ministrul Sănătății le-a cerut din nou cetățenilor să se spele des pe mâini și să respecte regulile de distanțare fizică.

"Fac un apel la populaţie să menţină regulile de igienă, regulile de precauţie şi distanţare fizică. (...) Avem multe măsuri de relaxare. După cum aţi putut vedea de două zile avem şi asimptomaticii acasă după zece zile sau cei cu simptome uşoare. După cum aţi putut vedea, nerespectarea regulilor în mare măsură (a dus la creşterea cazurilor de coronavirus - n.r.), precum şi acea bagatelizare a tot ce a fost, precum şi instigarea la nerespectarea şi nerecunoaşterea unei pandemii, precum şi a măsurilor de precauţie", a spus Tătaru.

Totodată, acesta a precizat că pentru data de 1 iulie se pregăteşte un alt set de măsuri de relaxare: "Eu sper ca evoluţia să ne permită acest lucru. (...) Dacă vor fi nişte restricţii vor fi strict punctuale şi locale".





Comentarii Facebook