Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Olaf Scholz la Bruxelles. Cei doi au discutat despre aderarea României la Schengen


Președintele Klaus Iohannis a avut vineri dimineața, 25 martie,  o întâlnire bilaterală cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, în cadrul participării la reuniunea Consiliului European.

O discuţie foarte bună cu cancelarul Germaniei Olaf Scholz privind consolidarea în continuare a relaţiilor noastre bilaterale, cu accent pe cooperarea economică şi energetică, precum şi pe aderarea României la Schengen. Continuăm coordonarea în privinţa situaţiei de securitate şi modalităţile de a ajuta refugiaţii din Ucraina”, a spus într-o postare pe pagina sa de Twitter președintele României.

Președintele României va participa și astăzi, vineri 25 martie, la reuniunea Consiliului European, potrivit Agerpres. Joi, 24 martie, Klaus Iohannis a participat şi la Summitul extraordinar al NATO.

În prima zi a reuniunii, preşedintele a avut o întâlnire cu premierul Bulgariei, Kiril Petkov. Discuţiile cu oficialul bulgar au vizat coordonarea României şi Bulgariei privind situaţia de securitate din regiune, ajutorul acordat refugiaţilor ucraineni, aprofundarea cooperării economice şi energetice şi accelerarea interconectivităţii între cele două ţări.


Comentarii Facebook