Joi 21 Ianuarie

Guvernul Orban trece la depesedizarea ministerelor, inventarul de rude, pile și amante


Guvernul Orban va face miercuri prima ședință oficială, unde vor fi reduse va restructura numărul de ministere, de la 24 la 16, și va depesediza aparatul de stat. 

Mâine după ședința de guvern asta e prioritatea - depesedizarea! După care urmează audit la fiecare minister pentru organigramă, și audit la fiecare entitate subordonată ministerelor pentru că vrem să venim cu pasul al doilea de restructurare care să vizeze agenții, autorități, oficii, comisii, comiții, comitete”, a declarat pentru Digi24.ro premierul Ludovic Orban.

În ultima lună, toți miniștrii PSD și-a ”uns” rudele, pilele, oamenii de partid, prietenii, rudele, copiii prietenilor în aparatul de stat pentru a avea ”cozi de topor”.

De altfel, ultimele acte semnate de Viorica Dăncilă au fost pentru numirea în funcții esențiale a unor oameni de casă ai Rovanei Plumb și ai lui Gabriel Oprea. La ministerul Sănătății s-au făcut pe ultima sută de metri numiri la conducerea spitalelor - inclusiv protejata lui Darius Vâlcov, Adriana Cotel, a fost numită manager la Spitalul Fundeni. 

Surse din Ministerul Sănătății au declarat pentru Digi24.ro că ministrul demis, Sorina Pintea, a luat mai multe decizii înainte de predarea mandatului, prin care și-a impus oamenii în funcții cheie. Una dintre aceste decizii face referire la prelungirea interimatului directorul Institutului de Hematologie Transfuzională. 

La Institutul de Hematologie, Sorina Pintea a numit-o la finalul anului trecut, prin detașare, pe doctorița Carmen Violeta Oancea, pe care anterior o numise consilier personal la cabinetul ministrului, pentru a putea fi detașată. În decurs de doar câteva zile, Oancea a ajuns consilier și mai apoi manager interimar al Institutul de Hematologie.

Ministrul demis al Transporturilor a schimbat 5 din 6 membri din CA al CNAIR. Șeful cancelariei lui Dăncilă, numit pentru 4 ani la CNAIR

În ultimele ore din mandatul lui Răzvan Cuc, la solicitarea ministrului a fost convocată Adunarea Generală a acționarilor CNAIR care a finalizat procedura de selecție a candidaților pentru posturile de membri în Consiliul de Administrație. Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere a numit marți doi membri noi în Consiliul de Administraţie, pe Maşala Ionuţ Laurenţiu şi Piţiogoi Mihuţ Marius, şi a numit definitiv Consiliul pentru o perioadă de 4 ani, după ce iniţial a fost numit provizoriu. Membrii actuali, pe lângă cei doi numiţi în cursul zilei de luni, sunt Bumbac Georgeta, Pascu Bogdan şi Mihalache Costin. Ultimul a fost chiar șeful cancelariei fostului premier Viorica Dăncilă. 

.

Comentarii Facebook