Duminica 28 Aprilie

Gigant din lumea fast-food, dat în judecată pentru că burgerul este prezentat ”mai mare” în reclame decât în realitate


Gigantul Burger King a fost dat în judecată pentru că burgerul prezentat în reclame este mai mare decât în realitate, iar clienții se simt mințiți.

Compania a cerut să fie respins procesul, dar un judecător nu a aprobat cererea și acum lucrurile vor fi judecate în instanță, pentru că oamenii se simt înșelați. Acuzația este că sandvișul Whopper a fost făcut să pară mai mare decât este în realitate, potrivit Reuters, citat de Libertatea.ro. Judecătorul districtual Roy Altman, din Miami, a declarat că Burger King trebuie să se apere împotriva unei acuzații potrivit căreia reprezentarea Whopper-ului pe panourile de meniu din magazine ar fi indus în eroare clienții, ceea ce reprezintă o încălcare a reglementărilor. Clienții care au declanșat acest proces spun că Burger King prezintă burgeri cu ingrediente care ”se revarsă peste chiflă”, lăsând să se creadă că burgerii sunt cu 35% mai mari și conțin mai mult decât dublu față de carnea pe care o servește lanțul de magazine.

Firma Burger King s-a apărat, spunând că nu era obligată să livreze burgeri care să arate ”exact ca în poză”, dar judecătorul a replicat că depinde de jurați ”să ne spună ce cred oamenii rezonabili”. 

Afirmațiile reclamanților sunt false”, a spus Burger King într-o declarație de marți. ”Chiftelele de carne de vită la grătar la flacără prezentate în reclamele noastră sunt aceleași chiftele folosite în milioanele de sandvișuri Whopper pe care le servim clienților din întreaga țară”. McDonald’s și Wendy’s se apără într-un proces similar la tribunalul federal din Brooklyn, New York. Avocatul reclamanților de acolo a citat luni opinia lui Altman pentru a justifica lăsarea acelui caz să continue. Taco Bell, o unitate a Yum Brands, a fost dată în judecată luna trecută la tribunalul din Brooklyn pentru că a vândut Crunchwraps și pizza mexicană care ar conține doar jumătate din cantitatea de umplutură anunțată. Fiecare proces solicită daune de cel puțin 5 milioane de dolari.

Comentarii Facebook