FOTO - Șase români au spart o fabrică de parfumuri Chanel, de lângă Paris. Au avut un plan bine pus la punct, dar au fost prinși


O fabrică a brandului Chanel a fost ținta unei spargeri în noaptea de sâmbătă spre duminică, lângă Paris. Cei care au pus totul la cale au fost șase români. Unul dintre ei a fost arestat și condamnat la șase luni de închisoare, scrie Le Parisien

Fabrica din Meux, de lângă Compiègne, aproape de capitala Paris, a devenit ţinta hoţilor în jurul orei locale 3:00 dimineața. Cei şase români, care s-au stabilit într-o tabără din Seine-Saint-Denis, au încercat să fure parfumuri și alte produse cosmetice dintr-un depozit, potrivit sursei citate.

Agenţii de securitate ai fabricii au acţionat însă la timp, iar furtul a fost oprit. La fața locului au ajuns mai mulţi polițiști care au stabilit ulterior că făptaţii acţionaseră după un plan bine pus la punct.

Cum au acționat cei șase români 

Hoții au intrat în curtea depozitului după ce au tăiat gardul, cu o dubă pe care au furat-o cu câteva zile înainte. Își improvizaseră un sistem propriu  cu ajutorul căruia urmau să sustragă din depozit paleții cu cosmetice care ar fi ajuns direct în dubă.  

În momentul în care şi-au dat seama că agenţii de pază sunt pe urmele lor, făptaşii au început să o ia la fugă. Unii au sărit gardul fabricii, în timp ce restul au plecat în trombă cu maşina cu care veniseră la furat. Unul singur a fost prins la locul incidentului şi a fost arestat de către poliţiştii francezi.

După o jumătate de oră, oamenii legii au reuşit să îl prindă şi pe un al doilea complice, un bărbat de 30 de ani, care se afla la volanul unei mașini aflată deja sub supravegherea poliției într-un alt caz. Ulterior acesta a fost eliberat, pentru că polițiștii nu au găsit suficiente probe împotriva lui. Ceilalți hoți sunt în continuare căutați de poliție.

Comentarii Facebook