FOTO - Peste 4 tone de droguri confiscate au fost distruse într-o singură zi de Poliția Română


Capturi-record, în ultimii opt ani. Aproape 4,5 tone de droguri au fost confiscate de polițiști și distruse într-o singură zi. Drogurile au fost descoperite în cadrul a peste 640 de dosare penale. Printre drogurile incinerate s-a numărat captura-record de 1,5 tone de heroină din Constanța. 

Mai multe percheziții au fost făcute în 2021 în România și alte două țări din vestul Europei, iar liderul grupului infracțional organizat ar fi folosit un proces complex. Cocaina ar fi fost transportată în două containere, pe ruta Iran-România și care ar fi trebuit să ajungă în vestul Europei.

tone drog.jpg

După ce a stabilit o infrastructură de transport și comerț care să facă mai ușoară trecerea drogurilor, el ar fi organizat și un flux de marfă legală prin care să ascundă substanțele stupefiante. Mai mult, capul grupării ar fi controlat mai multe companii, depozite și camioane în mai multe țări din UE.

Valoarea totală a drogurilor a fost estimată la aproximativ 45 de milioane de euro. Este a doua cea mai mare captură de heroină din UE, din ultimii ani, potrivit Digi24. 


Comentarii Facebook