Femeile însărcinate sau însoţite de copii mai mici de 5 ani vor avea prioritate la coadă, cei care nu respectă legea riscă amenzi usturătoare!


Femeile însărcinate nu vor mai trebui să se bazeze pe buna creştere a celor din jur pentru a fi lăsate în faţă la rând. Femeile însărcinate sau însoţite de copii mai mici de 5 ani vor avea prioritate la coadă. Măsura se aplică atât la ghişeele de la stat, cât şi pentru supermarketuri sau cafenele, iar cine încalcă legea, riscă amenzi usturătoare, de până la 10 mii de lei. 

Noua lege mai aduce o noutate. În parcările cu mai mult de 10 locuri, vor fi amenajate spaţii speciale pentru femeile gravide și persoanele însoţite de copii de până la cinci ani. Reprezentanţii Asociaţiilor de femei spun că legea ar fi putea fi pusă însă mai greu în practică, în cazul femeilor însărcinate.

Legea va intra în vigoare o dată cu publicarea în Monitorul Oficial. Iar instituțiile trebuie să implementeze noile cerințe în cel mult șase luni.

Cei care nu vor da prioritate la coadă, vor primi amenzi cuprinse între 200 şi 1.000 de lei. Iar instituţiile care nu vor face locuri speciale de vor fi sancţionate cu sume cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei. 

Comentarii Facebook