Ea este studenta cu origini românești, care a pierit în Israel. 10.000 de oameni au fost la înmormântare


O tânără din Brazilia, care are origini românești, a murit în urma atacurilor Hamas.

Bruna Văleanu, 24 de ani, era studentă la Tel Aviv. Aceasta se stabilise în Israel alături de mama și sora ei, după ce a trăit multă vreme în Brazilia.

Tânăra a murit pe 7 octombrie, ucisă de teroriștii Hamas la festivalul Nova, care avea loc în apropierea graniței Gaza-Israel. Acolo au murit sute de tineri.

Bruna participa la o petrecere cu peste 3.000 de oameni, care celebrau sărbătoarea Sukkot. La răsărit, sâmbătă de dimineață, zona a fost atacată de teroriștii Hamas. Între cele peste 260 de persoane ucise se află și Bruna.

La înmormântarea Brunei au venit 10.000 de oameni, în urma unui apel pe rețelele de socializare, scrie revista locală Petah Tikva Acum.

Pe 10 octombrie, familia fetei se pregătea de înmormântare. Numai că familia avea prea puține cunoștințe și nu îndeplinea mynian, cvorumul de 10 credincioși adulți necesar pentru anumite ritualuri religioase evreiești, așa că un prieten a făcut un apel pe rețelele de socializare, solicitând prezența a zece voluntari la ceremonie.

Din păcate, regretata Bruna Văleanu a fost ucisă la o petrecere în Ra’im. Familia ei este nou emigrată din Brazilia, doar mama și sora ei locuiesc la țară și au nevoie de ajutor pentru a finaliza un minyan pentru înmormântarea care va avea loc în această seară. Vă rog, cine poate să vină”, era apelul de pe rețelele de socializare, potrivit libertatea.ro.

Apelul familiei Brunei a fost onorat de 10.000 de oameni. Cimitirul Yarkon din Petah Tikva a fost plin de voluntari care au venit să-și aducă un ultim omagiu Brunei.

Cu adâncă durere ne luăm rămas-bun. Copilul nostru a devenit o mică stea în Univers. Te vom iubi mereu!”, a anunţat familia tinerei într-o postare pe Facebook.

Comentarii Facebook