Drama unui marinar care stă de 4 ani pe o navă abandonată! Înoată la mal pentru apă și pâine: Parcă sunt la închisoare


Un marinar a făcut greșeala de a semna o hârtie prin care a fost desemnat paznic pe nava pe care a lucrat.

Mohammed Aisha locuiește de patru ani pe o navă cargo abandonată în Egipt, relatează BBC. ”Sunt ofițer al navei MV Aman. Sunt la bordul navei din mai 2017. Trebuie să înot până la țărm odată la 2-3 zile ca să-mi încarc telefonul și să-mi cumpăr apă și mâncare. Vă rog să mă ajutați”, este mesajul lui Mohammed Aisha.

Nava a fost reținută în 2017 din cauza expirării certificatelor și echipamentelor de securitate, iar un tribunal din Egipt l-a desemnat paznic legal al navei.

Nava a fost abandonată la țărm, fără curent electric, iar autoritățile portuare i-au confiscat pașaportul sirian.

E ca și cum ai sta singur într-o închisoare timp de 4 ani”, a spus el pentru BBC într-un apel video.

E plin de rozătoare, uneori sunt multe insecte – muște, țânțar. Nu vezi nimic, nu auzi nimic. Mi-am pierdut mama acum doi ani, nu o să mă mai vadă niciodată din cauza acestei nave blestemate. Nu vreau decât să merg acasă, la familia mea”, spune Mohammed Aisha.

E o situație nedreaptă, nimeni nu poate accepta așa ceva. Mohammed a fost uitat la bord? Proprietarul a abandonat nava, asta a fost decizia lui. Tribunalul din Egipt l-a numit pe Mohammed paznic legal. E singur la bord, fără apă și fără electricitate”, spune Mohamed Arrachedi, reprezentant al Federației internaționale a angajaților din transporturi.

Proprietarul navei spune că nu are nicio soluție. ”Nu pot forța un judecător să renunțe la decizia de a numi un paznic legal. Și nu am găsit pe nimeni de pe planeta asta care să-l înlocuiască, deși am încercat”, a spus un reprezentant al companiei Tylos Shipping and Marine Services.

Cred că după ce a semnat ordinul, e pe cont propriu”, a adăugat acesta.

În lume sunt peste 250 de nave abandonate, dar acest caz este printre cele mai grave.

Comentarii Facebook