Două tinere din Spania au bătut crunt o femeie crezând că e din România: „E româncă, ele sunt cele mai proaste”


Două tinere din Spania au umilit o femeie în metrou, doar pentru că au crezut că e româncă. În realitate, femeia avea naționalitate venezueleancă. Cazul a ajuns la o instanță în Madrid.

Două spaniole sunt acuzate că au umilit și lovit o femeie, iar acum sunt judecate. Cele două sunt acuzate de xenofobie, discriminare și vătămare și riscă acum să fie condamnate la închisoare. Que es notează că tinerele riscă acum să-și petreacă următoarele 17 luni în spatele gratiilor și să fie obligate să plătească o amendă usturătoare.

Potrivit sursei citate, incidentul a avut loc acum trei ani, pe 17 aprilie 2018. Atunci, cele două femei iberice se aflau într-un tren pe linia 3 a metroului din Madrid, când au observat o altă femeie, împreună cu un copil.

Mânate exclusiv de prejudecăților lor, de disprețul și intoleranța față de persoane de origine străină”, cele două s-au adresat într-un „ton batjocoritor, disprețuitor și agresiv” împotriva femeii care stătea liniștită pe un scaun, alături de fiul ei de patru ani, relatează ibericii.

Uită-te la străina asta dezgustătoare. Ocupă două locuri, vreau să mă așez și nu pot”, a spus una dintre ele.

Au confundat o femeie din Venezuela cu o româncă

„Trebuie să fie româncă, astea nu știu nimic, sunt cele mai proaste. Ce imigranți dezgustători, mereu când călătoresc dimineața, metroul este plin de negrotei și de străini de r*h*t”, i-a răspuns cealaltă.

Femeia vizată, care în realitate era din Venezuela, nu a răspuns insultelor și a coborât la un moment dat cu copilul. În momentul în care voia să coboare căruciorul în care se afla copilul, ea a fost atacată cu violență de una dintre cele două spaniole puse pe harță. Atacată din spate, venezueleanca a fost trasă de păr și plesnită, în în timp ce cealaltă agresoare țipa la ea și o insulta. 

Polițistul care a intervenit a fost și el atacat

Un ofițer de poliție aflat în vagon a încercat să intervină și le-a cerut agresoarelor să se oprească, dar a fost și el atacat de cele două femei.

Negroteiul dracului, mă dezguști, mergi în țara ta de r*h*t, nu mă tem că ești în poliție”, au țipat cele două femei.

Încurcat, bărbatul a cerut întăriri, iar cele două au sărit pe el, l-au mușcat și l-au zgâriat, iar una dintre ele l-a lovit în cap cu o sticlă de bere.

În cele din urmă, întăririle sosite le-au imobilizat pe cele două femei și le-au condus la cea mai apropiată secție de Poliție din Madrid. Acum, ele sunt judecate, iar procuratura provincială din capitala Spaniei solicită pedeapsa cu închisoarea pentru ambele.


Comentarii Facebook