Doi frați, de 13 și 16 ani, bătuți, sechestrați și puși la muncă forțată de iubitul surorii lor. Ce s-a întâmplat cu agresorul


Doi indivizi, cu vârste de 28 și 30 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetați pentru lipsire de libertate în mod ilegal și supunere la muncă forțată. Tinerii sunt acuzați că ar fi sechestrat doi minori după ce iar fi lovit pe un câmp din localitatea Căldărăști din județul Buzău.

Un băiat de 13 ani și fratele lui mai mare, în vârstă de 16 ani, erau la muncă, pe un câmp din comuna buzoiană Căldărăști, când au fost atacați. Doi tineri din aceeași localitate, de 28 și, respectiv 30 de ani, i-au luat la bătaie, după care i-au dus la unul dintre agresori acasă și i-au pus la muncă forțată.

Unul dintre bătăuși ar avea o relația cu sora minorilor

Un vecin a fost cel care a dat alarma, sunând la 112, iar seara trecută polițiștii i-au săltat pe cei doi de la domiciliu. Ulterior, bătăușii au fost arestați pentru 30 de zile, fiind cercetați pentru lipsire de libertate în mod ilegal și supunere la munca forțată. Se pare ca unul dintre suspecți are o relație de concubinaj cu sora minorilor, potrivit Observator. 

Ce declară autoritățile

Polițiștii de investigații criminale de la Poliţia oraşului Pogoanele, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, cercetează doi bărbați, de 30, respectiv 28 de ani, din Pogoanele, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forțată sau obligatorie”, au transmis autoritățile.

Ieri, 29 septembrie, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Pogoanele, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele, au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani, ambii din Pogoanele, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi supunerea la muncă forțată sau obligatorie”, au mai declarat polițiștii. 

Care este șirul evenimentelor

În data de 28 septembrie, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că doi minori, de 13 şi 16 ani, din Pogoanele, sunt ţinuţi împotriva voinţei lor într-un imobil din Căldărăşti şi sunt agresaţi, de către doi localnici. În urma apelului, a fost constituită de îndată echipa operativă, care s-a deplasat de urgenţă la locaţia indicată de apelant. Având în vedere natura sesizării şi în conformitate cu prevederile articolului 38 din Legea 192/2019, poliţiştii au pătruns în imobil, unde au depistat în flagrant delict doi bărbaţi, în vârstă de 28, respectiv 30 de ani şi doi minori, de 13 şi 16 ani, toţi din Căldărăşti. Minorii prezentau mai multe leziuni vizibile şi au fost transportaţi imediat la spital pentru evaluare medicală şi acordarea îngrijirilor de specialitate, rămânând internaţi. Din cercetări a reieşit că, în cursul aceleiaşi zile, cei doi bărbaţi ar fi pus minorii în imposibilitatea de a-și exprima voința sau de a se apăra, folosind împotriva acestora acte de violenţă, totodată supunându-i la prestarea de munci agricole împotriva voinței lor”, explică polițiștii. 




Comentarii Facebook