De ce prind atât de tare la public teoriile conspirației. Ce spun cei care au studiat fenomenul


Teoriile conspirației au existat și în trecut, ele fiind în continuă schimbare a temelor, explică politologul Cristian Pîrvulescu.

Teoriile conspirației sunt aceleași, doar se readaptează permanent. Înainte era KGB, acum e altceva, dar din aceeași zonă”, a indicat Cristian Pîrvulescu care este una din sursele principale de teorii conspiraționiste și fake news.

Scopul lor este destabilizarea, iar unul dintre cele mai noi îl vizează pe Bill Gates, care ar fi la originea pandemiei de coronavirus care a blocat planeta.

Bill Gates este sosia lui George Soros, care la rândul lui era sosia evreilor oprimați de naziști”, a mai spus Cristian Pîrvulescu.

Cei care susțin curentul antivaccinist pretind că este o conspirație a companiilor pharma, care sunt deținute de evrei, care vor să vândă produse scumpe, și astfel cumpără guverne cu totul.

Fake news e un proces de fabricare a unui adevăr alternativ, nu e doar o minciună. Pleacă de la un adevăr pe care îl ambalează în altceva și pare să fie adevărat”, a explicat Pîrvulescu. 

Acesta crede că împotriva acestui fenomen se poate lupta prin educare și informare, pentru ca cei care promovează astfel de falsuri să poată fi contraziși cu argumentul adevărului.

Comentarii Facebook