De ce au căzut Whatsapp, Facebook şi Instagram


Aplicațiile Whatsapp, Facebook şi Instagram au căzut luni seara în toată lumea.

Problema site-ului Facebook sugerează că este vorba despre o eroare DNS (Sistem de nume de domeniu – trad.). DNS permite adreselor web să ducă utilizatorii la destinațiile lor. O pană similară la compania de servicii cloud Akamai Technologies a indisponibilizat mai multe site-uri în iulie, transmite Reuters, conform Digi 24.

Se pare că ar fi vorba despre o eroare de configurație, pe fondul unei greșeli interne, deși sabotajul din interior ar fi teoretic posibil.

Experții nu cred că este vorba despre un atac cibernetic din exterior.

Facebook a mai avut probleme de scurtă durată cu aplicațiile sale în lunile martie și iulie.

Pe Twitter, Facebook a spus că: ”Suntem conștienți că unii oameni au probleme în a accesa aplicațiile și produsele noastre. Lucrăm la remedierea lucrurilor cât de rapid posibil și ne cerem scuze pentru inconveniență”.

Cei de la Instagram au scris tot pe Twitter că ”Instagram și prietenii au parte de niște probleme acum, și s-ar putea să aveți probleme în utilizarea lor. Aveți răbdare cu noi, ne ocupăm de ele!”.

WhatsApp a spus: ”Suntem conștienți că unii oameni se confruntă cu probleme folosind WhataApp în acest moment. Lucrăm la remedierea lor și vom publica o actualizare aici cât de curând posibil. Mulțumim pentru răbdare!”.

Comentarii Facebook