Miercuri 24 Aprilie

CTP spune că răspunsul premierului cu privire la prețul pâinii este ”regesc”


Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat afirmația premierului Florin Cîțu, care a spus că nu știe cât costă pâinea. 

CTP a recunoscut că s-a înșelat și că abia acum premierul ”a atins maximul inteligenței și umanității”, și nu ”prin replica pe care ne-a oferit-o cu prilejul împușcării ursului Arthur: „Poate că nu era cel mai mare urs din România”.

Printr-o considerabilă sforţare de creieri şi suflet, domnul prim-ministru s-a întrecut pe sine, dând un răspuns regesc la întrebarea reporterului: «Cât costă o pâine?», «Nu ştiu. Nu mănânc pâine». De ce regesc? În Franţa anului 1789, săracii crăpau de foame din pricina creşterii preţului pâinii. Fiindu-i comunicată situaţia, se spune că regina Marie Antoinette a cugetat aşa: «Dacă n-au pâine, să mănânce brioşe».

Carevasăzică, muşchiulosul domn Cîţu nu mănâncă pâine ca să nu se îngraşe sau pentru că aşa vrea muşchii lui, şi le sugerează dieta asta celor care nu prea au ce pune pe masă în afară de pâine. Marie Antoinette a sfârşit la ghilotină”, a scris gazetarul, miercuri, pe Facebook.

Premierul a fost întrebat de jurnaliști, marți, dacă ştie cât mai costă o franzelă sau dacă a mai fost în ultima perioadă în piaţă. Florin Cîțu a spus că nu știe cât costă o franzelă, pentru că încearcă să nu consume pâine. 

Comentarii Facebook