Connect-R despre cazul părintelui Visarion Alexa: ”Toți luptăm cu aceleași duhuri, aceleași tentații și toți suntem supuși greșelii”


Cântărețul Connect-T, extrem de activ pe rețelele de socializare cu postări despre regilie, a vorbit și despre cazul părintelui Visarion Alexa , acuzat de o femeie că a agresat-o sexual. 

Se tot vorbește despre cazul părintelui Visarion Alexa… Ideea e că trebuie să înțelegem că tentația a lucrat prin noi toți, inclusiv prin femeie, încă de la începuturi, vedem cazul Evei…

Încetați să mai credeți că preoții sunt sfinți: sunt oameni ca și noi, se hrănesc cu glicogen, hidrogen și oxigen. Toți luptăm cu aceleași duhuri, aceleași tentații, toți suntem supuși greșelii. Și nu e despre ce ni se întâmplă în viața asta ci despre cum reacționăm la ce ni se întâmplă”, a spus ieri Connect-R într-un material video.

Să nu uităm că toți suntem Unul. Nu vreau să fiu părtinitor, să iau apărarea cuiva. Justiția până la urmă va stabili cine este victimă, cine este îndreptățit, cine va fi judecat, și așa mai departe. Dar este important ca noi să avem dragoste.

Cât despre Ortodoxie iarăși trebuie să știm că în capul ortodoxiei (Bisericii, n.red.) nu stă niciun preot, niciun prelat, niciun arhiepiscop, ci stă însuși Hristos. Nu confundați oamenii care slujesc cu învățătura în care de altfel însuși Hristos spune, acuzându-i pe preoții farisei: Să nu faceți ce fac ei, să faceți ce vă spun ei.

Nu confundați Ortodoxia cu cei ce slujesc ortodoxiei. De altfel este puțin ciudat cum la prima greșeală a unui preot condamnăm ortodoxia! Nu are nici cea mai mică legătură, asta ar însemna să anulăm toată viața sfinților, Sfinților Închisorilor, pornind cu Valeriu Gafencu, cu Bartolomeu Anania, Arsenie Papacioc și așa mai departe,  să anulăm tot ce au făcut ei și viețile lor sfinte doar pentru greșeala unui preot de mir!

Ortodoxia este cu totul altceva, învățătura este cu totul altceva, important este ca noi să avem dragoste, să fim toleranți. Și, bineînțeles, să se facă dreptate. Dar repet nu confundați ortodoxia cu omul care este supus greșelii.

Nu uitați să vă iubiți, să fiți prezenți aici, acum!”, a mai spus artistul, citat de avereabisericii.ro.

​Preotul Visarion Alexa - acuzat că a agresat sexual o femeie, la spovedanie - și-a recunoscut fapta incriminată, refuzând însă să ofere detalii amănunțite și invocând faptul că avocata sa l-a sfătuit să fie reținut în declarații, a transmis joi seară purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Preotul a fost acuzat de către o femeie de 37 de ani că a agresat-o sexual în timpul spovedaniei.

După depunerea plângerii penale, femeia s-a întâlnit din nou cu preotul, iar microfonul acesteia a captat discuţia care a dus ulterior la reţinerea acestuia, potrivit Antena 3.

Sursa citată a publicat o parte din stenogramele procurorilor:

Preot: Ți-a fost rău?

Victimă: Cum adică?

Preot: Păi am simțit că te-ai relaxat un pic. Erai tare stresată cu povestea ta.

Victimă: Păi și asta credeți că am nevoie? Mai ales că dumneavoastră m-ați atins în zona intimă. Mi-ați atins vaginul. Asta produce detensionare.

Preot: Te deranjează că te-am atins?

Victima: Ca și preot m-ați atins sau ca prieten?

Preot: Ca prieten…

Victima: Dar că s-a întâmplat într-un loc sfânt?

Preot: Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu".

Din discuţie reiese că agresiunea sexuală s-ar fi petrecut în timpul spovedaniei la Biserica "Pogorârea Sfântului Duh" din Capitală.

Victima: Vreau să știu treaba cu dicționarul… Și explicațiile. Corpul meu s-a simțit ca la inventar. Mâinile dumneavoastră pe pielea feselor mele, pe abdomen, pe sâni, în partea intimă…

Preot: E un gest de afecțiune, nu inventar.

Victima: E un gest de afecțiune din partea dumneavoastră că v-ați bucurat mai mult de atingeri mai ales că eu încercam să vă opresc și repetam că nu e voie. Corpul meu fiind inert, mai ales că sunteți preot și totul a avut loc într-un lăcaș sfânt. Și m-ați și împărtășit.

Preot: Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna. Răzbunarea rănește și pe alții, dar mai ales pe tine”.


Comentarii Facebook