CFR Călători lansează pe 24 iunie o aplicație pentru telefoanele mobile


CFR Călători va lansa pe 24 iunie aplicația mobilă pentru achiziția biletelor de tren, a anunțat vineri, 11 iunie, directorul general al companiei, Ovidiu Vizante.

În era modernă, zic eu că suntem cu un picior acolo. Niciodată nu vom fi acolo unde doriți dumneavoastră sau unde ne dorim noi. Ideea este în felul următor: odată cu începerea sezonului, adică în 24 iunie, se va lansa aplicația mobilă pentru achiziția biletelor. Exista varianta de cumpărare a biletelor online, dar nu exista această varianta de achiziție pe dispozitive mobile", a spus Ovidiu Vizante.

Trenuri către Marea Neagră și Delta Dunării din 11 iunie

Turiștii care vor să ajungă la Marea Neagră sau în Delta Dunării vor avea la dispoziție, începând cu 11 iunie, 40 de trenuri în cadrul programului estival de numit „Trenurile Soarelui”. CFR a dat asigurări că un drum de la București Nord până în Constanța va putea fi parcurs cu trenul în doar două ore.

Cele 4 trenuri de viteză (IR 1682, IR 1683, IR 1686, IR 1688), care circulă fără opriri intermediare între Bucureşti Nord şi Constanţa, ajung la destinaţie în două ore - timp greu de atins în condiţii legale de alte mijloace terestre de transport, din centrul Bucureştiului în centrul Constanţei”, conform CFR.

Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucureşti - Constanţa, este în medie de circa 2 ore şi 20 minute. Toate trenurile InterRegio estivale sunt dotate cu prize pentru a încărca bateria laptop-ului sau a telefonului mobil şi instalaţii de climatizare, majoritatea vagoanelor fiind modernizate (reconstruite integral) în 2020-2021.

Trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă, iar vagoane restaurant sau vagoane prevăzute cu bar se află în compunerea trenurilor IR 1944/ IR 1948 şi IR 1945/ IR 1949 Satu Mare - Mangalia şi retur, IR 1994 şi IR 1993 Craiova - Mangalia şi retur, IR 1983 şi IR 1984 Bucureşti Nord - Mangalia şi retur, IR 1686 şi IR 1688 Tomis Expres Braşov - Constanţa şi retur, se arată într-un comunicat CFR Călători.

Biletele de tren pot fi achiziţionate cu o anticipaţie de 20 zile, prin intermediul următoarelor canale: online de pe www.cfrcalatori.ro; de la automatele de vânzare bilete din gări; direct de la casele de bilete din gări şi agenții de turism.


Comentarii Facebook