Duminica 25 Septembrie

Bogdan Chirieac și Cozmin Gușă despre numirea prefectului maghiar la Cluj: Îl jignești pe Boc, îi jignești pe clujeni!


Cozmin Gușă și analistul politic Bogdan Chirieac a comentat într-o emisiune online despre numirea lui Tasnadi Istvan (UDMR) în funcția de prefect și revolta lui Emil Boc.

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat de ce numirea unui prefect de la UDMR nu a fost tocmai o decizie inspirată, în contextul în care Emil Boc se bucură de o popularitate considerabilă în rândul cetățenilor.

Există și o ofensivă și în grupul ardelenilor, dacă ne uităm și la Rareș Bogdan. Emil Boc într-adevăr are un cuvânt greu de spus și nu poate rămâne cu această nemulțumire, fiindcă mai e o problemă. Acum, Emil Boc e atât de popular la Cluj, încât dacă îl jignești pe Emil Boc într-o chestiune ce ține de oraș, îi jignești pe clujeni. Deci Boc nu are el marjă să dea înapoi în momentul acesta”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea ”Deferiți mass-media” de la DCNews.

Cozmin Gușă a intervenit și a povestit ce joc face el atunci când merge la Cluj pentru a analiza popularitatea lui Emil Bloc.

Vreau să vă mai dau un detaliu. Eu mă mai joc când mă duc la Cluj. Bine, mulți știu că sunt amic cu Boc, dar nu contează. Când intru în taxi așa, mă mai joc, îi mai ațâț pe oameni. Eu vorbesc cu taximetriștii. Domnule, cât le-ar plăcea lor de mine, nu sunt de acord cu mine și îl apără pe Boc al lor, asta este starea lor de spirit.

Peste această stare de spirit, gândiți-vă că există un orgoliu al clujenilor care l-au votat pe Boc cu 70% și ei zic: ”Domnule, stai un pic, ce face guvernarea asta de la București? Nu-l ascultă pe Boc al nostru? Îl umilește și ne dă un prefect de la UDMR?". Ok, UDMR-ul e 20%, dar este o situație fără precedent și atenție, de când Funar a plecat de acolo, oamenii din Cluj s-au apropiat de normalitate. Nu mai există șovinism, nici din partea românilor, nici din partea ungurilor. S-au apropiat de spiritul de la Oradea”, a punctat Cozmin Gușă.

Comentarii Facebook