Baze militare SUA din Irak atacate cu rachete de Iran! 80 de ”teroriști americani” morți. SUA neagă cifrele


Peste 20 de rachete au lovit baza aeriană al-Asad și baza miliară din Erbil, din nordul și vestul Irakului, în cursul nopții de marți, informează CNN.

Rachetele folosite sunt balistice și au fost trase de pe teritoriul Iranului. 

Puterea de la Teheran a spus că aceasta este riposta după uciderea generalului Qasem Soleimani

Iranienii cer americanilor să se retragă din Orientul Mijlociu. ”Acum că ne-au înțeles puterea, este timpul ca Statele Unite să își retragă trupele din Orientul Mijlociu”, a transmis printr-un comunicat comandantul militar al Gărzile Revoluționare, Mohammad Baqeri, potrivit televiziunii de stat, citate de Digi 24.

Televiziunea de stat iraniană a mai anunţat că cel puţin 80 de ”terorişti americani” au fost ucişi în atacuri cu rachete, care au scăpat neinterceptate. Președintele SUA, Donal Trump, a spus într-un mesaj pe Twitter că nu s-au înregistrat victime. 

Secretarul de stat american Mike Pompeo a discutat la telefon cu premierul guvernului regional kurd, Masrour Barzani, despre atacul cu rachete iranian, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

Secretarul de stat (Pompeo) şi premierul Barzani au convenit să rămână în contact permanent în contextul evoluţiei situaţiei în zonă”, a spus purtătorul de cuvânt.

Am convenit asupra importanţei detensionării situaţiei din Irak prin reţinere şi dialog”, a notat la rândul său Barzani pe Twitter.


Comentarii Facebook