Duminica 13 Iunie

Aria cercului - Cea mai căutată formulă pe Google după ce Dăncilă a dat-o de gard


Românii au căutat intens explicații despre aria cercului, pe Google, după ce Dăncilă nu a știut să răspundă corect la o întrebare adresată de o jurnalistă. Cele mai multe căutări au fost din Sibiu, potrivit Google Trends.

Sintagma ”Aria cercului” a fost căutată de 100.000 de persoane în seara zilei de 19 noiembrie, arată Google Trends.

Cele mai multe căutări pe Google ale formulei ariei cercului au fost înregistrate aseară din Sibiu, apoi județul Dolj, urmat de București, Ilfov și Brașov.

Viorica Dăncilă nu a știut să răspundă la o întrebare simplă de matematica. Candidata PSD la prezidenţiale a fost întrebată care este aria cercului,  după ce acum câteva zile a spus că a dat meditaţii la matematică. Răspunsul dat de Viorica Dăncilă la această întrebare a fost greşit. Fostul prim-ministru a repetat, însă, după jurnalist, răspunsul corect.

Jurnalist: Aţi menţionat că aţi dat meditaţii la matematică, aş fi vrut să vă întreb cum se calculează aria cercului dacă ne puteţi spune.

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Jurnalist: Este pi (π) înmulţit cu raza la pătrat.

Viorica Dăncilă: Pi (π) x Raza la pătrat. Am dat meditaţii la matematică şi credeţi-mă că am putea, dacă aveţi timpul, să îmi veniţi alături să vedem cine ştie matematică. Sunt inginer şi toţi inginerii din România fac până în anul trei de matematică. Eu am făcut facultatea cinci ani. Contrar celor spuse, eu am terminat facultatea cu media 9. Bine, pentru unii li se pare o medie mică şi dacă vreţi să vorbim de matematică vă stau la dispoziţie după acest dialog cu presa.

Aria-cercului-cautari-pe-Google.jpg

Comentarii Facebook