Arafat: Evenimentele cu mai mult de 1000 de persoane, INTERZISE în România


Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că activităţile în care sunt implicate mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise în România începând de duminică.

Se iau măsuri de întrerupere activităților cu ai mult de 1000 de persoane. Este o măsură preventivă, dar necesară. Ne-am uitat și al alte măsuri luate în alte țări. Mai este încă o măsură aprobată: sistarea până la 31 martie a activității studenților precum și a vizitatorilor. Multe spitale au amfiteatre și studenții vin în număr mare.

Mai sunt și alte decizii. Referitor la cetățenii români carantinați în alte țări, nu li se impune o nouă măsură de carantinare la întoarcerea în țară.

Unitățile medicale s-au confirmat cu mai multe cereri de la cetățeni care doreau să obțină certificat că nu sunt infectați. Nu emit certificate la cerere, că nu sunt bolnavi.

Persoanele aflate în izolare la domiciliu și care doresc să plece în străinătate, li se va interzice plecarea în străinătate. Dacă ai intrat în izolare 14 zile, atunci rămâi în izolare 14 zile. Ministerul Sănătății va lărgi baza locurilor unde se pot face teste pentru coronavirus”, a declarat secretarul de stat. 

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, a declarat că:

Vom lua în vedere posibilele expuneri la coronavirus anterior acestui eveniment. Vom lua în considerare vârsta pacienților. Foarte important este și scopul, tipul activității, existând diferențe între manifestările de tip sportiv, politic și așa mai departe.

Toate aceste criterii se vor aplica și sunt dispuse într-un tabel care conturează un scor de risc: scăzut, moderat și ridicat.

Dacă avem de-a face cu un risc mai mare de 20 de puncte, evenimentul nu are loc, se suspendă. Astăzi avem 15 persoane în carantină în România.

Ieri au fost înregistrate 89 de apeluri la 112 legat de coronavirus. Cele mai multe au fost din București, 14.

La nivel național au fost confirmate 13 cazuri de coronavirus, iar 4 sunt deja vindecate. Cei mai mulți pacienți nu prezintă simptome.

Populația vulnerabilă este formată din persoane de peste 60 de ani care au boli asociate”.

Comentarii Facebook