Animalele, recunoscute prin lege ca fiinţe cu drepturi în Marea Britanie


Animalele sunt recunoscute ca fiinţe cu drepturi, în Marea Britanie, după ce politicienii au adoptat mai multe proiecte de lege pentru protecţia animalelor.

Oprirea exporturilor de animale vii și interzicerea importului de trofee de vânătoare va deveni o realitate în Marea Britanie după ce decidenții politici au adoptat mai multe proiecte de lege prin care animalele vor fi recunoscute ca ființe cu drepturi.

Proiectele de lege vizează animalele de fermă și pe cele de companie și includ protecție și pentru animalele din străinătate, prin interzicerea posesiunii înotătoarelor de rechin și a fildeșului.

Unele dintre măsuri, precum microciparea pisicilor sau transformarea primatelor în animale de companie, au fost pregătite de câțiva ani, iar altele, precum restricționarea exporturilor de animale vii, au făcut obiectul unor campanii de zeci de ani.

Suntem o națiune de iubitori de animale și am fost prima țară din lume care a adoptat legile privind bunăstarea animalelor. Planul nostru de acțiune pentru bunăstarea animalelor va îndeplini angajamentul nostru de a interzice exportul de animale vii pentru sacrificare și îngrășare, păstrarea primatelor ca animale de companie și va introduce noi legi pentru a combate contrabanda cu pui. Ca națiune independentă, acum putem să mergem mai departe ca niciodată.”, a declarat secretarul de mediu George Eustice, potrivit The Guardian.

Animalele, sub protecția poliției

Planul de acțiune pentru bunăstarea animalelor include măsuri care vor implica reducerea furtului de animale de companie. Colierele electronice cu șoc electric pentru antrenarea animalelor de companie vor fi interzise, ​​iar regulile de import vor fi modificate pentru a contracara fenomenul contrabandei cu pui de animale.

Cursele cu iepuri de câmp și utilizarea capcanelor cu lipici vor fi, de asemenea, obiectul reglementărilor legale. Ca răspuns la îngrijorările fermierilor cu privire la câinii abandonați în mediul rural în timpul perioadei de carantină, polițiștilor li se vor acorda competențe extinse pentru a proteja animalele de fermă de câini.

Cu toate acestea, utilizarea cuștilor pentru păsări de curte și a sistemelor de alăptare pentru scroafele cu pui nu va face obiectul unei interdicții directe, așa cum solicitaseră activiștii. În schimb, utilizarea lor va fi examinată, iar fermierilor li se vor oferi stimulente pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării animalelor prin viitorul regim de subvenții agricole.


Comentarii Facebook