Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Când revin ploile


În luna martie vremea va fi mai caldă decât este normal în această perioadă în întreaga țară! De asemenea, în unele zone, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, anunță ANM.

Prognoza meteo pentru săptămâna 4-11 martie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în regiunile vestice și nord- vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de nord a Carpaților Orientali.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11–18 martie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane din jumătatea vestică a țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18–25 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 martie–1 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, a precizat ANM.

Comentarii Facebook