Viorica Dăncilă rămâne cu coafura de ”pavian”. CTP a câştigat procesul cu CNCD

 

Curtea de Apel București i-a dat, marți, câștig de cauză jurnalistului Cristian Tudor Popescu, care a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 1000 de lei.

 

Jurnalistul a comparat coafura premierului cu un pavian.

 

CNCD a precizat că asocierea reprezintă hărțuire și încalcă dreptul la demnitate.

 

Cristian Tudor Popescu a spus după verdict că el s-a referit doar la coafura de la acea vreme a premierului, o opțiune personală a acesteia, și că orice comentariu al său legat de premier a vizat competența acesteia pentru funcția în care era propusă de PSD.

 

Este vorba despre o victorie a rațiunii și curajului. O victorie a rațiunii, pentru că judecătorul a ținut seama de niște elemente cât se poate de clare și de logice: faptul că eu mi-am întrerupt discursul politic, aveam un discurs de critică politică la adresa premierului, ca să fac o observație mondenă, de stilistică a părului. Nicidecum să o compar pe doamna Dăncilă cu o maimuță.

 

Această observație critică, precum și multele observații critice politice nu sunt legate în niciun fel de calitatea de femeie a doamnei Dăncilă, de genul doamnei Dăncilă, ci exclusiv de calitatea de politician. Puteam la fel de bine să vorbesc despre frizura unui bărbat. Nu am discriminat în niciun fel, cu atât mai puțin nu am hărțuit-o. De asemenea, s-a ținut seama de faptul că doamna Dăncilă a renunțat la această coafură, imediat după ce am făcut observația estetică, și nu a depus nicio sesizare”, a declarat CTP la Digi24.

 

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

Comentarii Facebook