Veste alarmantă pentru toți utilizatorii WhatsApp. Ce riști să pățești



O firmă de securitate a descoperit o vulnerabilitate în extensia WhatsApp pentru desktop, prin care hackerii pot prelua controlul asupra calculatoarelor utilizatorilor, doar cu numărul de telefon.

Telegraph scrie astazi despre o vulnerabilitate descoperita in versiunea de web a popularei platforme de mesagerie de pe telefoane, WhatsApp, bug ce ii poate ajuta pe hackeri sa-i pacaleasca pe utilizatori ca acestia sa descarce malware in PC-ul lor, potrivit yoda.ro.

Firma de securitate Check Point sustine insa ca a descoperit o vulnerabilitate care poate compromite calculatorul, hackerii putand distribui ransomware, boti, remote access tool si alte coduri daunatoare.

Aplicația a atins, vineri, numărul de 900 milioane de utilizatori activi lunar, iar dintre aceștia cel puțin 200 milioane folosesc șo interfața pentru desktop.

Pentru a lansa un atac, hackerul nu are nevoie decat de numarul de telefon asociat cu contul. Trimitand un contact aparent inocent vCard ce contine codul daunator si convingand victima sa-l deschida, poate lansa un fisier executabil si sa inceapa descarcarea malware-ului in calculator.

WhatsApp a confirmat problema de securitate si a pregatit o versiune care sa rezolve problema. Astfel, toate versiunile de WhatsApp Web dupa 1.4481 contin rezolvarea pentru vulnerabilitate.

Comentarii Facebook