Val de proteste în SUA, după ce Trump a câștigat alegerile: ”Nu ești președintele meu!”


Victoria lui Donald Trump și numirea sa drept cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii a șocat întreaga lume, însă nu toți cetățenii americani se pare că au fost de acord cu rezultatul votului.

Un val de proteste au avut loc în marile orașe din SUA, unde mii de oameni, susținători ai lui Hillary Clinton, au ieșit în stradă să își manifeste nemulțumirile.

Printre cei mai vehemenţi contestatari ai preşedintelui ales sunt studenţii din California. Imediat după ce au aflat că Hilary Clinton a pierdut alegerile, aceştia dar şi alţii din alte state au devenit agresivi, potrivit realitatea.net.

Peste 5.000 de studenți au ieșit în stradă la New York, alte mii în Seattle și alte mari orașe din Statele Unite. La New York, mii de protestatari s-au strâns în Manhattan şi s-au îndreptat spre Trump Tower, unde locuieşte preşedintele ales. Alte câteva sute de persoane au scandat "Nu eşti preşedintele meu!" în parcul Manhattan.

Conform televiziunilor locale, la Oakand cinci persoane au fost rănite, după ce poliţia a tras cu gaze lacrimogene.

Manifestanţii au aruncat cu obiecte în jandarmi şi au spart vitrina unei farmacii în Oakland, California. Poliţia a răspuns cu gaze lagrimogene în protestatari.

De asemenea, în Centrul Chicago, aproximativ 1.800 de oameni s-au strâns în faţa Trump International Hotel and Tower, strigând "Nu Trump! Nu KKK! Nu Statelor Unite rasiste!".

Cu toate că în primul discurs al lui Donald Trump ca și președinte ales, acesta a precizat că vrea să unească națiunea, care a fost foarte divizată pe tot parcursul acestei campanii de aproape doi ani, însă tot au existat multe persoane nemulțumite.

Totodată, Hillary Clinton a ieșit în fața publicului recunoscându-și înfrângerea, cu toate că ea a câștigat votul popular, precizând că este pregătită să lucreze și să colaboreze cu noul președinte.

Comentarii Facebook