Usturoiul are beneficii miraculoase. Vezi cum te ajută!


Usturoiul este un condiment tradiţional românesc mereu la îndemână şi poate fi consumat cu încredere, dacă eliminăm miezul, căci o mare parte din proprietatile sale curative se menţin.

1. Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut sub formă de aliment pur. În prezenţa sucului său, germenii de raceli, gripe şi viroze au şanse minime de supravieţuire. Combate infecţiile, degajează sinusurile, bronhiile şi plămânii. Un miligram de usturoi are aceeaşi putere ca douăzeci şi cinci de unităţi de penicilină.

2. Consumul de usturoi poate ajuta la prevenirea bolilor arteriale. Testele medicale au arătat că rădăcina cu aromă înţepătoare are “o acţiune protectoare foarte semnificativă” în limitarea efectelor coagularii sângelui cu nivel mare de colesterol.

3. Coboară tensiunea arterială crescută. Se spune că sute de medici au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur şi mai de nădejde mod de a combate hipertensiunea. Nimeni nu ştie exact din ce cauză. Unii doctori cred că usturoiul dilată (deschide) arterele, scăzând presiunea. Alţii citează puterea sa de a înlătura infecţiile de diverse feluri şi, prin urmare, de a reduce tensiunea crescută.

De fapt, usturoiul pare să satisfacă toate cerinţele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sanguine:


- Nu are efecte secundare negative; nu s-a găsit nici o limitare a dozajului.
- Tensiunea sanguină se reduce treptat – într-o perioadă de timp – fără nicio cădere neaşteptată care ar putea şoca organismul.
- Nu intreracţionează cu efectul medicamentelor pe care le ia pacientul la recomandarea medicului.
- În aproape toate cazurile testate, a alungat stările de slăbiciune, ameţelile, durerile de cap, ţiuiturile din urechi, durerile din piept.
- Se pot obţine rezultate bune, indiferent de vârsta persoanei sau de starea sa fizică.
- Este uşor de luat şi sub formă de tablete fără miros.

Citeşte mai multe despre beneficiile usturoiului pe sfatulparintilor.ro.

Comentarii Facebook