Un virus periculos îți cere 100 de dolari ca să îți deblocheze telefonul


Un nou program malware agresiv face ravagii în rândul utilizatorilor de telefoane cu Android.

Numărul de programe malware pentru terminalele pe bază de Android este din ce în ce mai mare, mai ales în magazinele de aplicații neoficiale, iar soluțiile sunt destul de variate, însă există anumiți viruși care sunte deosebit de periculoși și necesită atenție specială.

Cei de la Symantec au descoperit un virus care se mascheaza ca antivirus si va tine telefonul blocat contra valorii de 100 dolari. Similar cu o situatie de luare de ostatici, telefonul se misca din ce in ce mai greu pana ajungeti sa vedeti salvarea iubitului vostru aparat doar cu plata generoasei sume de bani, informează playtech.ro.

Virusul poartă numele de Android Defender Platinum, iar prima tactică folosită de aplicație este să vă scaneze telefonul și să vă informeze eronat că este în pericol din cauza unui numar mare de infecții. După ce refuzați să plătiți suma cerută, acesta va continua să afișeze mesaje de avertizare eronate, apoi telefonul va începe să se blocheze și chiar să se stingă. Ultima etapă este cea în care vă anunță că dacă nu platiți suma cerută toate datele personale vor fi trimise către un server străin.

În acestre situații vă puteți baza pe un antivirus adevărat, care vă va ajuta destul de mult, iar dacă evitați magazinele de aplicații neoficiale nu aveți mari șanse de a întâmpina astfel de probleme.

Comentarii Facebook