Un virus a infestat serverul publicitar al Yahoo. România este cea mai afectată țară



Mii de utilizatori au fost afectați în aceste zile de un virus informatic ce a afectat serverul publicitar al celor de la Yahoo.

"Utilizatorii care au intrat pe yahoo.com au primit anunturi publicitare de pe ads.yahoo.com, unele dintre acestea continand virusi informatici", au anuntat reprezentantii unei companii de securitate online, potrivit CNN, citat de PRO TV.

Reprezentanții companiei de securitate Fox-IT au precizat că numărul utilizatorilor afectați depășește ordinul zecilor de mii, iar mulți dintre ei sunt din România.

"Tarile cele mai afectate sunt Romania, Marea Britanie si Franta. Deocamdata nu stim de ce aceste trei tari sunt cele mai grav lovite", au mai spus cei de la Fox-IT.

Compania Yahoo a reacționat la această veste, spunând că sunt la curent cu problemele pe care serverul le experimentează.

"Am identificat recent un anunt publicitar care are scopul de a derula atacuri informatice asupra utilizatorilor. L-am indepartat imediat si continuam sa monitorizam situatia", au anunțat reprezentanții Yahoo.

Comentarii Facebook