Un studiu a demonstrat că berea ajută la prevenirea pietrelor la rinichi


Consumul moderat de bere reduce previne producerea pietrelor la rinichi şi reducu cu până la 21 la sută riscul apariţiei calculilor renali, potrivit unui studiu realizat de către Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătate Harvard.

Potrivit studiului, citat de reprezentanţii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, bărbaţii care consumă bere în cantităţi moderate prezintă un risc cu 21 la sută mai redus de a avea pietre la rinichi, datorită efectului diuretic şi continutului mare de apă din bere.

"Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu în care au verificat relaţia dintre 21 de băuturi diferite şi riscul de apariţie al pietrelor la rinichi (...). Dintre toate băuturile studiate, berea s-a dovedit a fi cea mai utilă în prevenirea apariţiei pietrelor la rinichi, consumul moderat de bere reducând cu până la 21 la sută riscul apariţiei calculilor renali", se arată în comunicatul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.


Studiul a fost realizat cu ajutorul a 45.289 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani, care nu aveau pietre la rinichi şi nici nu au avut vreodată, pe durata a şase ani.

Comentarii Facebook