Un rebel își asumă vina pentru doborârea avionului malaezian din Ucraina: ”Noi l-am doborât”



Unul liderii rebelilor proruși din Ucraina a recunoscut, în cadrul unui interviu pentru Corriere della Sera, că ei au doborât zborul MH17.

Am doborat un avion catre Kiev, ne-a spus superiorul nostru. Am crezut ca aveam in vedere piloti ucrainieni, in schimb am gasit civili decedati. Toti acei saraci oameni cu bagaje cu siguranta nu aveau nicio legatura cu armata”, a declarat un rebel prorus pentru Lorenzo Cremonesi, de la ziarul italian Corriere della Sera, citat de Business Insider.

Barbatul sustine că el si colegii sai au vazut “o explozie uriasa in cer” si se pregateau sa dea piept cu trupele din “unul din avioanele fasciste ale Kievului”, despre care comandantul lor le spusese ca a fost doborat.

Oamenii mei si cu mine ne uitam dupa parasute pe sol si in copaci. Dintr-o data am vazut o bucata de material. Sub ea, se afla trupul unei fetite. A fost oribil. Atunci mi-am dat seama ca era un avion cu civili, nu unul militar. Si toti acei oameni decedati erau civili. Mormanul de bagaje a confirmat asta”, povesteste barbatul.

Comentarii Facebook