Un general SRI susține că Serviciul Român de Informații poate lucra fără Legea Big Brother

 

Un general SRI îl contrazice pe directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, și spune că se poate lucra și fără Legea Big Brother sau cea privind cartelele prepay.

 

Generalul maior în rezervă, Ion Ștefănuț, fost șef al Direcției pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului, a declarat că cele două legi cerute insistent de SRI pot ajuta, însă că, în același timp, ele pot conține și ”un sâmbure, chiar ascuns, al unor viitoare abuzuri”, informează Europa Fm, citată de HotNews.ro. 

 

Disputa ar trebui rezolvată de Parlament, este de părere Ion Ștefănuț, care a condus timp de 16 ani Direcția pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului din cadrul SRI. 

 

După atacurile de la Paris, SRI și Ministerul pentru Societatea Informațională au reluat discuțiile pentru o eventuală modificare a Legii Big Brother și a legii privind achiziția cartelelor prepay. Anul trecut, însă, Curtea Constituționala a stabilit că Legea Big Brother, care prevede stocarea temporară a datelor, privind activitatea pe Internet, dar și legea privind achiziția de cartele prepay încalcă legea fundamentală.

 

Generalul în rezervă, Ion Ștefănuț, a susținut că între atacatorii de Paris și unii străini, expulzați de SRI din România,  exista asemănări. Mai exact, din 2001 și până anul trecut, judecătorii români au expulzat, la cererea SRI, aproximativ 350 de persoane.

Comentarii Facebook