Un barbat avea o piatra la rinichi de un kilogram VIDEO


Medicii au reusit sa ii extirpe unui pacient o piatra la rinichi de un kilogram. Chirurgii au crezut ca au scos un "pietroi" din Dunare.

"Mi-am dat seama, dar mi-a fost frica de operatie. Am citit si eu reviste si m-am uitat la televizor si cand a vazut ma uitam incolo. Dar am vazut ca eu am ceva. stiam dar nu am stiut ca e atat de mare. Am zis ca e ceva, dar nu asa de mare. Dar nu imi atarna greu", a povestit Florea Rotaru, pacient.

Medicii din Craiova s-au chinuit cateva ore sa-i scoata pacientului piatra-gigant din organism. Dupa ce au incercat cu tehnica laser, au reusit sa scoata piatra cu prin operatie.

"Ceea ce are pacientul, mai in gluma, mai in serios, cred ca s-a nascut chiar cu un mic calcas si de atunci a crescut odata cu el de a ajuns la aceasta dimensiune. Nu este usor de rezolvat nici in plan chirurgical clasic intrucat aproape ca i-am facut barbatului o cezariana si a nascut iacata ce bolovan", a declarat Liviu Rizea medic urolog SJU Craiova.

Medicii au fost si ei socati de marimea pietrei si si-au permis sa si glumeasca un pic.

"Unul dintre anestezisti, cand a vazut calcul pe care l-am scos, a zis nu-i adevarat asta este un pietroi scos din Dunare. Zic: e posibil sa se fi aruncat odata in Dunare si sa fi inghitit pietroiul", a mai spus medicul urolog Liviu Rizea.

Comentarii Facebook