Marti 31 Ianuarie

Udrea îi ia apărarea pe Facebook lui Dorin Cocoș: Principala lui vinovăție e că a fost căsătorit cu Elena UdreaElena Udrea a postat, sâmbătă, un nou mesaj pe pagina sa de Facebook în care îi ia apărarea fostului ei soț, precizând că principala vinovăție a lui Dorin Cocoș este că "a fost căsătorit cu Elena Udrea".

În mesajul postat pe pagina Elenei Udrea, semnat de echipa de comunicare, se precizează faptul că deși și-au recunoscut vina, Dorin Cocoș și fiul său Alin Cocoș au fost reținuți, în timp ce alții, care au înșelat statul cu sume mult mai mari au fost lăsați în libertate.


”Denunţătorii buni şi denunţătorii răi

Dorin Cocoş şi-a recunoscut faptele de care a fost acuzat de anchetatori după o bună perioadă în care s-a aflat în arestul Poliţiei Capitalei. A spus sumele de bani pe care le-a luat, dar şi felul în care s-au împărţit apoi către alţi „beneficiari”. Cu toate acestea, DNA şi, apoi, instanţa au considerat că faptele sunt „prea grave”, iar sumele invocate sunt „prea mari” pentru ca Dorin şi Alin Cocoş să poată fi puşi sub control judiciar sau în arest la domiciliu. Cu alte cuvinte, cei doi au fost priviţi ca denunţătorii răi.

Stelian Gheorghe (cel care a fost beneficiarul direct al unei supraevaluări de 61 de milioane de euro) şi Sergiu Diacomatu (cel care a primit 7,5 milioane de euro mită pentru acţiunile din comisia ANRP) au avut câştiguri financiare mult mai mari, dar nici DNA şi nici instanţele nu consideră că e nevoie de o măsură privativă de libertate. Cu alte cuvinte, ei sunt denunţătorii buni.

Această stare de fapt – în care oameni acuzaţi de fapte similare au parte de pedepse diametral opuse, deşi acţionează în acelaşi sens – dă măsura caracterului puternic arbitrar sau discreţionar al felului în care se încearcă înfăptuirea anchetelor penale în aceste cazuri.

După ce DNA şi ÎCCJ s-au opus punerii în libertate, se poate spune că, într-adevăr, principala vinovăţie a lui Dorin Cocoş este că „a fost căsătorit cu Elena Udrea”.

Sentimentul este că fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului este ţinta şi că toţi oamenii apropiaţi de aceasta trebuie să fie condamnaţi la purgatoriu. De altfel, asta se vede şi în dosarul Gala Bute – toţi cei care au declarat împotriva Elenei Udrea sunt liberi, iar cei care au spus că nu au ce declara sunt în arest.

‪#‎Kafka‬
Echipa de comunicare”, se arată în mesaj.

Comentarii Facebook