Miercuri 24 Aprilie

TVA scazut la 5%, votat din greseala de PDL! Democrat liberalii au anuntat ca nu au inteles ce voteaza


Liderii PDL au anuntat ca au votat din greseala scaderea TVA pentru alimentele de baza de la 24% la 5%.

Marti, deputatii au decis in plen ca TVA sa scada pentru paine, carne, lapte, ulei vegetal si zahar, dar si ca pensiile mai mici de 2.000 de lei sa nu fie impozitate.

Potrivit realitatea.net, pedelistii spun ca au votat din greseala si ca vor initia doua proiecte de lege prin care vor corecta aceste modificari.

Proiectul de lege privind diminuarea TVA de la 24 la 5% a fost initiat de PSD+PC si PNL si a fost aprobat cu 290 de voturi. Intre cei care au votat sunt si cu miniştrii Valerian Vreme, Valeriu Tabara, Ioan Botis si Elena Udrea, care acum sustin ca au fost indusi in eroare.

Marti s-a votat si propunerea legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu privind modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca parlamentarii pedelisti au votat din greseala pentru scaderea TVA la 5% pentru alimente si neimpozitarea pensiilor. "A fost o eroare de comunicare, ca modalitate de lucru. Vom reveni asupra acesteia printr-o initiativa legislativa pe care o vom promova in regim de urgenta si prin care vom reveni", a declarat Toader, citat de realitatea.net.

Comentarii Facebook