Tronsonul Targu Mures - Brasov, al autostrazii Transilvania, ar putea fi finalizat intr-un parteneriat public-privat


Tronsonul Targu Mures - Brasov, al autostrazii Transilvania, ar putea fi construit in baza unui parteneriat public-privat. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a spus ca la buget nu sunt bani pentru aceasta invesitie.


Berceanu a declarat in timpul inspectiei facuta pe santierul autostrazii Transilvania din judetul Cluj ca fara o finantare privata lucrarea va avansa greu.

"Pot fi folositi, pana in 2013, numai bani de la buget, care nu sunt insa suficienti pentru a se lucra in mod normal. Initial, s-a mers pe varianta unui credit furnizor, pentru portiunea Targu Mures - Brasov, iar compania Bechtel voia sa realizeze lucrarea si sa aduca finantarea. Ulterior, s-au schimbat ideile. Daca o sa gandim pana in 2013 si dupa 2013 o finantare de la buget, autostrada va inainta greu si va costa mult, pentru ca altfel e cand ai bani mai multi si lucrezi mai mult, decat daca te intinzi pe mai multi ani", a declarat Berceanu.

Tronsonul Targu Mures - Brasov ar putea fi construit in parteneriat cu firma Bechel sau cu alte societati. Berceanu a declarat ca banii vin prin privat si sunt decontati ulterior de catre stat, dar pe un termen curprins intre 20-30 de ani.

Comentarii Facebook