Top 7 sfaturi pentru a avea dinții mai albi și mai sănătoși


Cele mai noi studii în privința sănătății dinților arată că există o strânsă legătură între stres și deteriorarea dinților. Vinovat este cortizolul care slăbește sistemul imunitar, acesta ne mai având puterea de a lupta cu placa dentară.

Stresul il poti elimina facand miscare si exercitii de relaxare. Iata o serie de sfaturi care te pot ajuta sa-ti mentii si dintii sanatosi, venite de la specialistii ivillage.com.

1. Incepe apa plata

Tartrul este placa cimentata, care da un aspect galbui dintilor (uneori chiar maroniu). “Pentru a reduce tartrul, periaza-ti dintii doar cu apa timp de doua minute pe zi. Apoi aplica pasta de dinti si freaca dintii. Atunci cand nu este pasta de dinti, periuta curata mai bine suprafata dintelui”, a explicat dr. Claudio M. Levato, medic dentist in Illinios.

2. Bea suc de grapefruit

Sucul natural de grapefruit impiedica sangerarile si reduce riscul aparitiei bolilor gingivale cu pana la 20 la suta, pentru ca imbunatatesc circulatia vaselor de sange de la nivelul gingiilor si ajuta la productia de colagen in tesutul gingival. Cercetorii britanici spun ca sunt suficiente doua pahare pe zi pentru a beneficia de efectele benefice ale vitaminei C si bioflavonidelor din grapefruit.

3. Incearca periuta electrica

Folosind o periuta electrica, periajul este mai ferm, iar cercetatorii spun ca astfel se reduce placa cu pana la 30% in doar doua saptamani.

4. Mesteca guma fara zahar

Potrivit cercetatorilor de la Harvard, daca mesteci o lama de guma fara zahar, iti reduci cu pana la 25% placa bacteriana. Ei spun ca indulcitorii din guma (xylitol si sorbitol) impiedica germenii sa se multiplice si sa se raspandeasca.


Citește mai multe pe Sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook