Duminica 29 Noiembrie

Top 10 lucruri din bucătărie care te pot omorî


Un grup de specialiști de la Environmental Working Group a declarat că în majoritatea alimentelor cumpărate din marile magazine există un nivel ridicat de super-bacterii foarte periculoase. Deși avem impresia că bucătăria este cel mai curat loc i casă, există o mulțime de factori care trebbuie luați în calcul înainte de a ajunge la această concluzie.

Statisticile publicate de Environmental Working Group relevă că 81% din carnea tocată de curcan, 69% din cotletele de porc, 55% din carnea tocată de vită şi 39% din carnea de pasăre este contaminată de bacterii. Însă, pe lângă bacteriile de pe alimente, care în cazuri extreme pot provoca diverse boli, în bucătărie avem multe aparate şi suporturi care ascund adevărate colonii de „mosafiri nepoftiţi” sau care din cauza unui mic amănunt prezintă o ameninţare la viaţă.

1. Cuptorul

Cuptorul cu gaz care au mici scurgeri poate transforma un apartament neaerisit într-o bombă cu ceas.

2. Cutiile de conserve

Dacă vedeţi o conservă care pare gata să explodeze, aruncaţi-o imediat. Astfel de recipiente cu alimente pot conţine bacteria Clostridium botulinum care provoacă botulism şi care prin orice contact sau inhalare poate fi mortală.

3. Buretele de bucătărie

Bacteriile se pot acumula în buretele de vase dacă nu ave grijă să îl stoarcem şi ă îl lăsăm la uscat. Pentru că un burete este de 200.000 de ori mai murdar decât un colac de toaletă, este bine să îl clătim şi apoi să îl punem în cuptorul cu microunde pentru 5-7 secunde, cu scopul de a distruge bacteriile.

4. Tocătorul

Dacă folosiţi acelaşi tocător şi pentru carne şi pentru legume atunci poţi avea un risc crescut de a te contamina cu E. coli sau Salmonella. De aceea este bine să folosim tocătoare şi cuţite diferite pentru tipuri diferite de alimente.

5. Amestecarea produselor de curăţat

Folosirea înălbitorului pentru curăţenie este o soluţie eficientă şi la fel şi utilizarea amoniacului. Însă este bine de ştiut că aceste două substanţe nu trebuie amestecate deoarece gazul rezultat în urma combinării ne poate arde pielea sau chiar afecta plămânii.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

.

Comentarii Facebook