Studenta de la UBB care a renunțat la Miss Univers pentru a studia în Italia și Sorbona



O studentă la două facultăţi, la Litere şi Filosofie la Modena, în Italia, şi la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj, bistriţeanca Elena Kuji a renunţat la Miss Universe ca să studieze în Italia şi apoi la Sorbona.

Elena Kuji a absolvit, în urmă cu doi ani, cu media 10.00, Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu” din Bistriţa, singura din generația sa ce a reușit această ăerformanță.

"Am participat într-un mod foarte distractiv la Miss Universe. Cei de acolo erau foarte încântaţi de prezenţa mea, pentru că eram o candidată atipică. Nu am militat pentru pacea lumii şi am avut nişte răspunsuri care erau de-a dreptul şocante la momentul respectiv. Am şi rămas într-o relaţie foarte frumoasă cu cei care organizează Miss Universe România. Sunt o echipă de oameni de reală calitate. Era un test şi pentru mine, să văd ce se întâmplă în industria modelingului. Eram în clasa a XII-a, am fost la Bucureşti, am fost selecţionată printre finaliste, dar am plecat la miezul nopţii din Bucureşti fiindcă dimineaţa aveam bacalaureatul. Am renunţat după ce am fost selectată pentru că mi se părea decizia cea mai cerebrală pentru mine, care am studiat atâţia ani cu dorinţa de a reuşi în viaţă pe plan profesional", a declarat Elena Kuji, informează Mediafax.

După ce a luat nota 10 la Bacalaureat, Elena s-a înscris la facultate în Italia, dar și în România la Universitatea "Babeş-Bolyai".

Tânăra de 21 de ani este foarte încântată de sistemul educațional al italienilor, dar despre cel românesc nu are o părere la fel de bună.

"În România, nu frecventez facultatea la zi, dar îmi dau seama că suntem ancoraţi în trecut şi nu ne dăm seama că ceea ce ar trebui să studieze elevii, ar fi necesar să fie mai mult un ajutor de a-ţi deschide ochii, de a privi lumea cu alţi ochi şi de a avea argumente la tot ce ţi se întâmplă în jur. Eu cred că asta ar trebui să ne înveţe în universitate”, a declarat ea, conform Mediafax.

Deși momentan a renunțat la podium pentru educație aceasta a spus că nu este exclus să mai participe la Miss.

Comentarii Facebook