Spaniolii au compus o melodie rasistă la adresa românilor: Induce ideea că românii din Spania sunt prostituate şi hoţi VIDEO



O parodia realizată de spaniolii de la Torbe, ”Soy un rumano en Madrid”, a stârnit un val de nemulțumiri în rândul românilor plecați în străinătate, iar un ONG care militează pentru drepturile românilor din Spania chiar a cerut celor de la YouTube să scoată videoclipul de pe platforma de video sharing.

Aceștia susțin că piesa induce ideea că grupul românilor din Spania este format din prostituate și hoți.

"Am trimis o scrisoare conducerii paginii Youtube, unde am cerut scoaterea de urgentă a melodiei «Soy un rumano en Madrid» pe motiv de a fi discriminatorie şi xenofobă. În general, românii din Spania se bucură de aprecierea spaniolilor, care spun că românii sunt serioşi şi muncitori. Sunt foarte multe firme spaniole care preferă români chiar şi în favoarea conaţionalilor. Nu am vrea ca din cauza unei astfel de campanii să trăim ceea ce comunitatea din Italia a trăit acum câţiva ani", a declarat preşedintele FADERE, Daniel Tecu.

”Reprezentanţii YouTube au declarat joi, pentru MEDIAFAX, referitor la melodia "Soy un rumano en Madrid", că, în condiţiile în care un video raportat încalcă regulile comunităţii YouTube, el va fi eliminat de pe acest site.

"Utilizatorii de YouTube au la dispoziţie instrumente prin care pot raporta conţinut care încalcă regulile comunităţii YouTube. Dacă un video raportat încalcă aceste reguli, îl vom elimina de pe YouTube", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii YouTube.

Comentarii Facebook