Sotii Ceausescu, deshumati pentru prelevarea unor probe ADN - VIDEO si FOTO


Sotii Ceausescu, Elena si Nicolae, sunt deshumati astazi pentru prelevarea unor probe ADN. Procesul doreste sa stabileasca cu exactitate locul in care au fost ingropati Elena si Nicolae Ceausescu.

 

Deshumarea a inceput la ora 7.00 in cimitirul Ghencea Militar. Membrii familiei Ceausescu au solicitat ca exhumarea sa nu fie publica.

 

Sapaturile au inceput la cererea lui Mircea Oprean, sotul Zoiei Ceausescu,, care vrea sa afle daca cei doi au fost ingropati in cimitirul Ghencea Militar. ?

 

"Nu era nevoie de nicio aprobare. Trebuia o aprobare doar pentru transport. Astazi urmeaza doar deshumarea si prelevarea unor probe, ramasite, oase, dupa care se vor inmormanta la loc. Noi am parcurs un drum foarte lung pentru ca nu stim daca parintii sunt inmormantati acolo", a declarat Mircea Oprean.

 

Sotul Zoiei Ceausescu a mai spus ca daca Elena si Nicolae nu sunt ingropati in cimitirul Ghencea va da in judecata statul roman si va cere despagubiri. In urma sapaturilor s-a descoperit ca sicriul lui Nicolae Ceausescu nu era putrezit, ci numai innegrit de trecerea timpului.

 

Zoe Ceausescu a solicitat in aprilie 2005 concesionarea mormintelor parintilor ei, dar Administratia Cimitirelor a anuntat instanta ca nu poate onora cererea pentru ca nu exista certitudinea ca sotii Ceausescu au fost inmormantati acolo.

 

Judecatoria Sectorului 5 a respins cererea de concesiune, dar au obligat Ministerul Apararii Nationale sa demonstreze cu acte ca Elena Ceausescu si Nicolae Ceausescu sunt ingropati in cimitirul Ghencea Militar.

 

Zoe a depus o contestatie si dupa patru ani de procese, sotul ei, Mircea Oprean, si Valentin Ceausescu au obtinut certificatul de concesiune a mormintelor.

Comentarii Facebook