Sindicalistii ies in strada. Bugetarii cer revenirea la salariile din 2009

Peste 20.000 de sindicalisti de la CNSLR Fratia vor participa la un miting si un mars de protest in Bucuresti in data de 22 septembrie.

 

Liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu, a declarat ca la manifestarile de protest sunt asteptate si celelalte confederatii sindicale. El a anuntat ca 20.000 de membri ai confederatiei pe care o reprezinta vor participa la miting.

 

Sindicalistii cer un salariu minim pe economie de 750 de lei, revenirea la salariile din 2009 si stoparea disponibilizarilor. "Solicitam stabilirea unor programe de investitii coerente, finantate corespunzator, pentru pastrarea si crearea de noi locuri de munca, ne opunem cresterii varstei de pensionare, modificarii modului de calcul al pensiei si eliminarii categoriilor speciale si deosebite de munca, ne opunem desfiintarii Contractelor Colective de Munca pe ramura si unic la nivel national, cerem stabilirea salariului minim garantat in plata la 750 lei, pastrarea coeficientilor de ierarhizare si modificarea legii inspectiei muncii, cerem revenirea la salariile din decembrie 2009 incepand cu ianuarie 2010", se arata intr-un comunicat al confederatiei.

 

Marius Petcu sustine ca actiunea de protest este un semnal de alarma la adresa guvernantilor. "Noi vrem sa dam semnalul ca dincolo de dispute, oamenii sunt asteptati sa isi manifeste nemultumirea, pentru ca drepturile lor au fost incalcate", a spus liderul Fratia.

Comentarii Facebook